UUSI SUOMALAINEN LEIPÄINNOVAATIO – SATUMAISTA RIESKANÄKKILEIPÄ IDEA Saimme idean uudesta tuorerieskan ja näkkileivän risteytyksestä, joka olisi markkinoilla ensimmäinen laatuaan. Tuote olisi pehmeämpi kuin tavallinen näkkileipä ja myös sopivasti maustettu. Pyysimme leipuri Jukka Pietilää Oulusta tekemään meille koeversion, joka todettiin kaikin puolin hyväksi. MITEN POIKKEAA MUISTA NÄKKILEIVISTÄ Rieskanäkkileipä leivotaan kotimaisista jauhoista ja paistetaan kiviarinauunissa. Leipä on säilöntäaineeton, lisäaineeton, hiivaton ja laktoositon. Lähtökohtana oli maukas ja sopivan mausteinen maku. Mausteina on mm. sipulin sekä basilikan makua. Leipä on rakenteeltaan kuohkea eikä murene samalla tavalla kuin näkkileipä ja siten se on myös helppo syödä. Säilyvyys on normaalia rieskaa pidempi ja se on helppo ottaa vaikkapa reissuevääksi. SATUMAISTA RIESKANÄKKILEIPÄ Ainesosat Vehnäjauho, vesi, rypsiöljy, täysjyväkaura, pellavansiemen, seesaminsiemen, unikonsiemen, kuivattu sipuli, suola, luontainen cheddarjuustoaromi, leivinjauhe, basilika. Laktoositon, hiivaton, lisäaineeton, säilöntäaineeton. Ravintosisältö 100 g Energiaa 338 kcal Rasvaa 16,2 g - josta tyydyttynyttä 1,46 g Hiilihydraatit 39,11 g - josta sokereita 0,81 g Ravintokuitua 5,1 g Proteiinia 7,06 g Suolaa 1,3 g Satumaista Rieskanäkkileipä tulee myyntiin tammikuun 2021 alussa K-Citymarketeissa ja K-Supermarketeissa. Myyntipaikat voivat poiketa alueittain. Lisätietoja tuotteista ja myyntipaikoista: Oy Delice Plus Ab, Hämeenlinna puh. (03) 638 0680 www.delice.fi Oy Delice Plus Ab on Suomalainen leipomoalan perheyritys Hämeenlinnasta.